EAT Foundation
Forskningsbaserade mål för hållbara matsystem
Många av dagens mest akuta hälso- och miljöutmaningar är knutna till mat och matproduktion. Den globala produktionen och konsumtionen av mat står för så mycket som 30 % av världens utsläpp av växthusgaser, samtidigt som undernäring, fetma och kroniska livsstilssjukdomar på många ställen är växande hälsoproblem. För att hitta gemensamma lösningar på mat-, hälso- och miljöproblem […]
Projektinformation
Projektets löptid
Jan 2019 - Jun 2020
Tidsstatus
Många av dagens mest akuta hälso- och miljöutmaningar är knutna till mat och matproduktion. Den globala produktionen och konsumtionen av mat står för så mycket som 30 % av världens utsläpp av växthusgaser, samtidigt som undernäring, fetma och kroniska livsstilssjukdomar på många ställen är växande hälsoproblem. För att hitta gemensamma lösningar på mat-, hälso- och miljöproblem […]
Många av dagens mest akuta hälso- och miljöutmaningar är knutna till mat och matproduktion. Den globala produktionen och konsumtionen av mat står för så mycket som 30 % av världens utsläpp av växthusgaser, samtidigt som undernäring, fetma och kroniska livsstilssjukdomar på många ställen är växande hälsoproblem. För att hitta gemensamma lösningar på mat-, hälso- och miljöproblem krävs en helhetssyn och samarbete över gränser. Inom projektet kommer EAT Foundation samarbeta med ett nätverk av städer från hela världen för att skapa matsystem som kan hålla medborgare friska och samtidigt reducera utsläpp av växthusgaser.